Kodinkonekaupat Gigantti ja Power ovat tehneet koronakotoilun myötä ennätystuloksia ja lisätyövoimalle on tarvetta. Gigantin ja Powerin alkuvuosi on ollut hyvä ja loppuvuodesta ennustetaan myös hyvää. Kodinkonekauppojen ennätystuloksista kerrottiin Ilta-Sanomien taloussanomissa 9.10.2020. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006663178.html

Gigantti ja Power ovat tehneet ennätystuloksia. Kysyntä on kasvanut etätyöskentelyyn ja opiskeluun liittyvissä tarvikkeissa. Myös viihde- ja elektroniikkatuotteiden kysyntä on kasvanut. Ihmiset ovat kotoilun myötä halunneet päivittää viihdetuotteita. Muuten tuotteiden kysyntä on pysynyt suunnilleen samana. Gigantti ja Power tarvitsevat lisätyövoimaa. Gigantti ja Power kertoivat sadan työntekijän rekrytoinneista ja joulumarkkinoille kaivataan myös lisää työvoimaa. Eniten työvoimaa kaivattaisiin asiakaspalveluun.

Mielestäni on hyvä, että kodinkonekaupoissa töitä riittää. Vuosi 2020 on ollut erikoinen ja tänä vuonna on uutisoitu paljon joukko irtisanomista. Mutta tämä uutinen ei yllätä minua. Keväällä ihmiset olivat paljon kotona ja töitä tehtiin etänä. Vaikka ihmiset olivat paljon kotona, kodinkonetuotteita tarvittiin edelleen ja etätyöskentely on vaatinut uusia tarvikkeita. Uskon, että ihmiset ovat halunneet päivittää elektroniikkatuotteita, jotta aika kuluisi nopeammin. Power teki hyvän myyntikikan, kun he kehittivät noutopalvelun. Ihmiset pystyivät tilaamaan tuotteet netistä ja noutamaan ne liikkeen pihalta. Uskon, että kikalla oli positiivinen vaikutus myyntiin, koska ihmisten ei tarvinnut mennä ostoksille kauppaan vaan ostokset tehtiin kotoa käsin.