Uutinen kertoo lyhykäisyydessään Finnairin toimitusjohtajan mielipiteestä matkustaja rajoituksiin, joka on tiivistetysti seuraava: "Jos emme pian pysty lisäämään lentoja kuten kilpailijat, yhtiö pienenee pysyvästi" 

   

  Mielestäni Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on asiassa täysin oikeassa, koska Finnair:in lentokonelaivueesta on käytössä vain 25 lentokonetta ja huputettuna lentokoneita maassa on 36. Lentokoneiden niin sanottu maaduttaminen eli lentokone valmistellaan ja huolletaan maassa säilyttämistä varten ei ole ilmaista, vaikka näin voisi kuvitella. Jokaiselle lentokoneelle suunnitellaan aikataulu, jonka mukaan maassa säilytettäviä koneita tarkastetaan ja huolletaan tasaisin väliajoin.  

  

Jos Finnair pienenee lentoyhtiönä pysyvästi sillä on vakavia seurauksia Suomen talouden ja kansalaisten hyvinvoinnin kannalta. Suomen valtio omistaa ison osan Finnair yhtiöstä, ja jos Finnair tekee tappiota se myös vaikuttaa Suomen talouteen. Finnair operoi monia lentoyhteyksiä suomesta käsin maihin, johon muut lentoyhtiöt eivät suoraan lennä, tämä vaikuttaa taas kansalaisiin siten että lentoyhteyksien saaminen suomesta esimerkiksi Amerikkaan voi olla haasteellisempaa kuin ennen korona rajoituksia. 

  

Jos yhtiö pienenee sillä on myös vaikutusta sijoittajiin jotka ovat sijoittaneet Finnair:in osakkeisiin ja he menettävät rahaa sen mukana. 

https://yle.fi/uutiset/3-11586128