Ilta-Sanomissa uutisoidaan kuinka hallituksen koronarajoitukset uhkaavat ravintola-alaa. Ilta-Sanomien mukaan jopa 20 000 työpaikkaa ravintola-alalla voi kadota pysyvästi. Uutisessa myös tulee ilmi, kuinka hallituksen rajoitukset koskevat myös niitä ravintoloita, joissa ei ainuttakaan altistumista koronavirukselle ole ollut.  

Mielestäni hallituksen koronarajoitukset ravintola-alalle ovat liian ankarat. Miksi rajoitteita ei aseteta vain niihin kyseisiin ravintoloihin missä altistumisia on ollut? Monelle nuorelle ravintola-alalla työskentelevälle tämä on kova paikka, sillä heillä ei ole juurikaan säästöjä, joilla elää, jos he työpaikkansa menettävät. Toki he saavat valtiolta työttömyystukea, mutta ei sillä kovin kummoista elämää eletä. Kokeneemmat työntekijät selviävät tilanteesta todennäköisesti paremmin, sillä heillä säästöjä luulisi jo olevan. Mielestäni rajoituksia tulisi kohdistaa sellaisiin paikkoihin, joissa altistumisia on todistetusti ollut. Koko valtion talous hyötyisi tästä, sillä mitä enemmän työntekijöitä ja töitä sitä enemmän verotuloja, joiden avulla valtio selviää vallitsevasta maailman tilanteesta 
 

Nykyisen maailman tilanteen vuoksi on tehtävä vaikeita päätöksiä. Päätettäessä terveys sijoitetaan yleensä tärkeysjärjestyksen kärkeen, mutta tulee kuitenkin ottaa huomioon, että terveydenhuolto maksaa ja sen rattaiden pyörittämiseen tarvitaan rahaa.  

 

Ilta-Sanomat 7.10 

 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006661954.html