Iltasanomien talous osastolla 6.10 julkaistussa uutisessa käsitellään koronan vaikutuksia pääkaupunkiseudun ja etenkin Helsinki-Vantaan lentoaseman alueen työpaikkoihin ja sen kautta talouteen.  

 

Mielestäni uutisessa haastateltava Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä osu naulankanaan kun sanoi että meillä Suomessa ja pääkaupunki seudulla on erittäin hyvät valmiudet koronan torjunnassa riskiarvioiden perusteella mutta taloudellisesta näkökulmasta katsottuna riskiarviot huutavat kirkkaanpunaisena ja se on oikea ongelma tällä hetkellä mihin on saatava ratkaisuja. Uutisessa käsittelyssä olevalla pääkaupunkiseudulla on kuitenkin suuri vaikutus Suomen talouteen sillä sinne kohdistuu suuri osa turismista ja siellä on paljon palvelu alojen yrityksiä joille korona tuottaa kaikista eniten ongelmia. Etenkin Vantaalla korona tilanne näkyy vahvasti Helsinki-Vantaan toiminnan pudotessa 5% siitä mitä se voisi maksimissaan olla joten tilanne on varmasti hyvin haasteellinen ja Mäkelän arvion mukaan lentoaseman alueella on jopa 10 000 työpaikkaa uhattuna mitkä olisi mielestäni erittäin tärkeä saada pidettyä yllä koska 10 000 ihmisen työttömäksi jääminen tietyltä alueelta olisi erittäin paljon ja se tietäisi paljon verotulon menetyksiä kaupungeille ja valtiolle. 

 

Mielestäni nyt olisi aika tehdä ratkaiseva päätös siitä että pyrittäisiin pitämään valtio auki ja hyödyntämään palveluita mahdollisimman paljon että saataisiin paikattua jo nyt aiheutuneita taloudellisia ongelmia ja pienennettyä niiden suuruutta lähitulevaisuudessa. Etenkin koulut on pidettävä auki jotta vanhemmat voivat pysyä töissä tienaamassa ja pitämässä palvelut ja yritykset pystyssä. Tämän kautta voisi olla mahdollista saada rohkaistua ihmisiä käyttämään palveluita jolloin suurin menetys olisi enää turistien tuoma lisä.