Ylen uutisessa kerrotaan hallituksen tulevista suunnitelmista ilmastonmuutoksen suhteen ja kasvihuonepäästöjen vähentämisestä. Uutinen on julkaistu 27.102.2020 https://yle.fi/uutiset/3-11615349. Uutisessa kerrotaan asiat mielestäni hyvin ja selvästi.  

Ilmastonmuutos on tosi asia ja kasvihuonepäästöjen määrää pitää laskea. Suomessa hallituksen on määrä linjata liikenteen päästövähennysten keinoista ensi vuoden alussa. Liikenteen kasvihuonepäästöjä halutaan vähentää, ja tehtävää on paljon, sillä ne tekevät viidesosan Suomen kasvihuonepäästöistä ja tieliikenteen osa kotimaan liikenteen päästöistä on noin 94 prosenttia.
 
Pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoite on puolittaa päästöt 2030 mennessä vuoden 2005 tasolta. Tämä on mielestäni hyvä asia, sillä Suomessakin on hyvä alkaa parantamaan ja vähentämään kasvihuonepäästöjä, sillä nyt pitää jo toimia, jos halutaan saada tehtyä muutos ilmaston lämpenemisen suhteen. Ennusteiden mukaan jo nyt tehdyillä päätöksillä päästöt vähenisivät 3,2 miljoonaa tonnia vuoteen 2030 mennessä. Sen lisäksi tarvitaan vielä noin 1,55 miljoonan hiilidioksiditonnin vähennys, jotta päästöt puolittuisivat.
 
Liikenne päästöjen vähentämiseen ei ole vain yhtä ainoata tapaa, vaan niitä koitetaan vähentää monin erin keinoin. Yksi tapa on sähköautojen lisääminen, vuoteen 2030 mennessä pitäisi saada 700 000 sähköautoa, joista valtaosa täyssähköautoja. Nykyinen tavoite on 250 000 sähköautoa ja ladattavaa hybridiä. Tämän lisäksi keinoina on esimerkiksi veromuutokset, julkisen liikenteen käytön lisääminen, biopolttoaineiden ohella synteettisien polttoaineiden lisääminen perinteisen bensan ja dieselin joukkoon. Näiden keinojen lisäksi on vielä paljon muita, joilla saataisiin päästöjä vähennettyä, mikä on mielestäni hyvä asia, koska näin päästöjen vähentämisestä ei laiteta vaan yhden tai parin keinon varaan, mikä olisi haastavampaa ja epävarmempi tapa hoitaa asia.
 
Mielestäni ilmastonmuutos pitää ottaa vakavasti ja panostaa ehkäisemään ilmastonmuutoksen myötä mahdollista liiallista keskilämpötilanmuutosta, sillä jos siihen ei puututa niin ihmiskunnalla tulee olemaan ongelmia, kuten kaikilla eliöillä. Ilmaston muutokseen puuttuminen auttaa kaikkia. Eri keinojen mukana vähentää kasvihuonepäästöjä, syntyy myös uutta teknologiaa ja maailmalla kehittyy eteenpäin. Ihmisiä voidaan myös työllistää enemmän uusien töiden avulla tulevaisuudessa, kun ilmastonmuutos kysymystä ratkaistaan. Toimimalla ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, hidastamiseksi voidaan taata vakaampi tulevaisuus kaikille ihmisille, eliöille, koko maapallolle ja siten myös suomalaisille.