Ilta-Sanomien uutisessa kerrotaan, että DNA kokeilee työnhakua, jossa ei tiedustella työnhakijan ikää, sukupuolta tai ansioluetteloa. Syynä tähän on Duunitorin onnistunut kokeilu tällaisesta työnhausta. Parhaat hakutulokset seulotaan myöhempään työhaastatteluun, jossa kysytään työhistoriasta ja ammattikohtaisista kokemuksista, mutta ikää ja sukupuolta ei siinäkään tiedustella. 

 

Tässä työnhaku menetelmässä on hyvää se, että sukupuolen ja iän ei pitäisi vaikuttaa työn saantiin. Lisäksi on nopeampi lähettää työhakemus, kun ei tarvitse tehdä ansioluetteloa. DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissasen mukaan, että hakemuksen tekemiseen menee vain pari minuuttia ja sen voi tehdä sekä älypuhelimella ja tietokoneella. Tällä tavalla luultavasti tulee enemmän hakijoita, joka on työnantajalle hyvä asia.  

 

Tämä työnhakutapa sopii hyvin digi- ja data-alan töihin, jossa iällä ja sukupuolella ei ole väliä, mutta kaikkiin ammatteihin tämä ei oikein sovi. Esimerkiksi poliisin ammatissa iällä luulisi olevan merkitystä, sillä 60-vuotias ei ehkä enää pystyisi tai jaksaisi olla kenttäpoliisina. Työnhaku tapa, jossa sukupuoli ei tule ilmi edistäisi ainakin tasa-arvoa. 

 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006668970.html