Otan kantaa uutiseen, joka on julkaistu Yle uutisten sivuilla. Uutisessa pohdittiin, miten Helsingin joukkoliikenteen tulisi jatkaa toimintaansa, sillä korona on laskenut erittäin paljon matkustajien määrää. Tällä hetkellä HSL tekee taloudellisia tappiota, ellei suurempia ratkaisuja tehdä.  

 

Yksi vaihtoehto olisi lippujen hintojen korottaminen, mutta silloin matkustaja määrät saattaisivat laskea entisestää, eikä sekään olisi loppujen lopuksi kovinkaan kannattavaa. Kuitenkin HSL tarvitsee enemmän rahaa asiakkailta, sillä asiakkaiden määrä on vähentynyt huomattavasti. Minun mielestäni olisi järkevää, että hintoja nostettaisiin vain hieman, jos muita ratkaisuja ei ole. Tietenkin myös toisena mahdollisuutena olisi bussilippujen hintojen laskeminen, jonka voisi ajatella lisäävän matkustajia. Kuitenkaan tämä ei välttämättä toimisi tällä hetkellä, koska ihmiset välttelevät ihmiskontakteja koronan vuoksi.  

 

Vaihtoehtona on myös linjojen vähentäminen ja se olisi minun mielestäni järkevämpää. Tietenkään bussilinjojakaan ei voida liikaa vähentää, sillä on monia ihmisiä, jotka kulkevat ja tarvitsevat edelleen bussikuljetusta. Parasta olisi, jos jotkut bussit alkaisivat kulkemaan esimerkiksi tunnin välein, sillä Helsingissä bussit kulkevat tosi usein.