Helsingin sanomien nettisivuilla julkaistussa uutisessa “Kiina alkaa ensimmäisenä maailmassa luopua käteisestä” (https://www.hs.fi/talous/art-2000006667676.html) kerrotaan nimen mukaisesti siitä, kuinka kiina on aikeissa luopua kokonaan käteisestä. Kiinassa pian lanseerattava digivaluutta on korvaamassa käteisen rahan. Digirahan käyttöönottoa perustellaan sen helpolla jäljitettävyydellä sekä käytännöllisyydellä.  

Mielestäni käteisestä luopuminen on enimmäkseen hyvä asia. Olen aina ajatellut, että käteisestä tullaan kuitenkin luopumaan tulevaisuudessa. Raha digitaalisessa muodossa nyt vain on paljon kätevämpää. Käteisestä luovuttaessa täytyy myös ottaa huomioon se, kuinka paljon se ehkäisee rahan pesua ja väärentämistä.  Yleensä rikolliset käyttävät käteistä rahaa kaupatessaan laittomia tavaroita 

Käteisettömyydessä on myös jotain huonoja puolia. Käteisellä on esimerkiksi helppoa opettaa lapsi käyttämään rahaa, tällä tavalla rahan konkreettisuus opitaan paremmin. Korteilla ja muilla uudemmilla välineillä maksaminen on myös vaikeaa etenkin vanhuksille. 

Käteisettömyys on kuitenkin tulevaisuudessa, ja on hyvä, että sitä kokeillaan aluksi jossain. Kiina on todella digitalisoitunut ja teknologisesti kehittynyt maa, joten on loogista että kehitys alkaa sieltä.