https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006675255.html

Suomessa työttömyys on kasvanut räjähdysmäisesti viimevuotisesta. Syksyllä otetuista mittauksista kävi ilmi, että työttömiä työikäisiä on noin 50 000 enemmän kuin viime syksynä. Työttömiä yhteensä jopa yli 200 000, joka on melkein 9% kaikista työikäisistä

Korona on yksi selvä syypää työttömyyden kasvuun ja olen varma, että tuhot tulevat jatkumaan, jos rokotetta ei löydetä. Ympärillämme vaanii kuitenkin yhteiskunnan loisia, jotka elelevät pelkillä kunnan tuilla. Mielestäni työttömyystuet ovat liian suuret, koska työttömyys ei pakota joitain ihmisiä etsimään töitä. Kun työttömyys lisääntyy tällaisella vauhdilla, valtio joutuu ottamaan vielä enemmän velkaa, mitä se jo valmiiksi on. Se johtaa verojen lisäämiseen ja kohta meiltä viedään eläkkeetkin.

Mielestäni yritysten pitäisi panostaa työntekijöiden ylläpitämiseen siirtämällä kaikki mahdolliset asiat verkossa tehtäväksi. Myös sähköllä kulkevia henkilöautoja pitäisi lisätä matkojen tekemiseen sisämaassa, ettei korona leviäisi busseissa tai junissa.

Koronan aiheuttama työttömyys on vaikea ratkaista. Ennen rokotetta ihmisten pitäisi välttää koronaa parhaansa mukaan, koska kun koko kansa on karanteenissa, koko maa pysähtyy.