https://www.hs.fi/talous/art-2000006662848.html

Helsingin Sanomien uutinen “Maksuvaikeudet jatkavat yleistymistään, joka kymmenennellä miehellä on maksuhäiriömerkintä” kertoo siis maksuhäiriömerkinnöistä. Yhteensä lähes 392000 tuhannella ihmisellä on maksuhäiriömerkintä, joka on todella iso summa ihmisiä. Maksuhäiriömerkinnät ovat yleisempiä kuin miehillä.  Miehillä jopa 10%:lla on maksuhäiriömerkintöjä ja naisillakin vaikeudet ovat yleistyneet, toisin hitaammin kuin miehillä.
 
Pidän tätä todella huonona tilanteena. Mielestäni olisi tärkeää hoitaa maksut ajoissa ja toimia laina-asioissa oikein. Kun maksuhäiriömerkinnät eivät ole kunnossa, voi työpaikan tai esimerkiksi vuokra-asunnon saaminen olla todella hankalaa. Tämä johtaa siihen, että työttömiä tulisi jatkossa olemaan vielä nykyistäkin enemmän. Siihen, miksi miehillä on enemmän maksuhäiriömerkintöjä kuin naisilla en osaa sanoa suoraa syytä. Uskon tämän kuitenkin johtuvan siitä, että yleensä enemmän miehillä lähtee elämä niin helpommin “lapasesta”.
 
Kuitenkin on hienoa huomata se, että maksuhäiriömerkinnät ovat vähentyneet nuorten, alle 30-vuotiaiden keskuudessa. Itse juuri olisin kuvitellut, että nuorilla olisi enemmän maksuhäiriömerkintöjä, sillä nuorilla ei ole niin paljon kokemusta raha-asioista. Koska nykyajan nuoret osaavat siis käsitellä rahaa paremmin, tulevaisuudessa asiat voivat olla todella paljon paremmin eli maksuhäiriömerkintöjä vähemmän kuin ennen.