Uutinen käsittelee ravintoloiden uusia aikatauluja ja rajoituksia pandemian vuoksi. MaRan (Matkailu- ja Ravintolapalvelut) toimitusjohtaja tyrmistelee päätöstä, eikä hänen mukaan ole näyttöä, että virus olisi levinnyt ravintoloissa. NoHo Partners Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikströmin sanoin rajoitukset rankaisevat syyttömiä yrittäjiä, jotka ovat hoitaneet valvontaansa ravintoloissa moitteettomasti. 

 

On valitettavaa, että ravintolat ja kahvilat joutuvat ottamaan käyttöön uusia rajoituksia, mutta se on ihan aiheellista etenkin, kun kesän jälkeen luvut ovat lähteneet nousuun. Rajoitusten tavoitteena on hidastaa ja estää viruksen leviämistä enkä usko, että tässä yritetään rankaista yrittäjiä millään lailla. Valtio voisi kuitenkin tukea rahallisesti paremmin ravintola-alan yrittäjiä, kun työntekijöitäkin joudutaan irtisanomaan. Muutenkin valtio voisi paremmin priorisoida, miten ja ketä tukee, kun esimerkiksi jotkut hyvin pärjäävät yrittäjät (pandemiasta huolimatta) saavat tukea. 

 

Vaikka työntekijät pyrkivät huolehtimaan siitä, ettei virus leviäisi, kaikkia tartuntoja ei aina voi estää. Toki on hieman kyseenalaista, et esimerkiksi lähiopetus jatkuu, eikä suuressa osassa kouluja käytetä edes maskeja. Luulisi ennemmin koulujen siirtyvän etäopetukseen, kuin ravintoloiden saavan rajoituksia, varsinkin kun kouluissa on vaikeampi välttää lähikontakteja.