Minun mielestäni ravintoloita koskevat koronarajoitukset ovat liian tiukkoja. Ravintolan työntekijöihin pitäisi luottaa enemmän. Lähes kaikissa ravintoloissa on käsidesiä ja huomautus että paikalle ei saa tulla, jos on oireita. Ravintolat ovat mielestäni ihan hyvin noudattaneet korona-ajan ohjeita. Uutisessa mainitaankin, että ei ole näyttöä koronan leviämisestä ravintoloissa. Suuret rajoitukset tuovat esiin myös ison ongelman: työttömien määrä kasvaa. Näiden turhien rajoitusten ansiosta 20 000 ihmistä menettää työpaikkansa sanoo uutisessa haastateltu Timo Lappi. Ratkaisuna työttömyyteen olisi pitää ravintolat auki normaalisti ja valvoa niiden toimintaa koronan ehkäisemiseksiAukioloaikojen rajoittaminen voisi luoda mahdollista ruuhkaa ja tämä taas lisäisi mahdollisia tartuntoja. Myös työntekijät ovat saaneet koulutuksen, jossa painotetaan hygienian tärkeyttä, joten he kyllä osaavat pitää huolen ravintolan puhtaudesta. Minusta siis aukioloaikojen rajoittaminen on hyvä asia koska se estää koronan leviämistä, mutta liian tiukka rajoitus aiheuttaa työttömyyttä. On hyvä olla valmis mutta liika rajoitteisuus voi pahentaa ihmisten elinkeinovapautta.