Ylessä julkaistussa uutisessa puhutaan siitä, miten Lapissa odotetaan selkeitä matkustusrajoituksia. Tämän hetken tilannetta pidetään kestämättömänä, sillä hallituksella on mennyt liikaa aikaa saada päätöksiä aikaan. Monet matkailualan yritykset ovat koronan myötä olleet ahdingossa asiakkaiden lukumäärän romahduksen vuoksi. Lapin matkailualalle suunnatussa kyselyssä yli puolet yrittäjistä ovat sitä mieltä, että he eivät pärjää enää ensi talveen.

 

Koronan taltuttamisen suhteen Suomessa tulisi tehdä paljon nopeampia päätöksiä matkustukseen liittyen. Matkailualan yritykset tulisi päätöksenteossa myös ottaa huomioon, jotta ne eivät romahda täysin ja pystyvät jatkaa toimintaansa myös tulevaisuudessa. Jos Suomi kuitenkin menettää näitä yrityksiä, talous kärsii vakavasti.

 

Kuten uutiseen haastateltu rovaniemeläinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi toteaa: Suomella pitäisi olla omat linjaukset, tai olisi pitänyt jo olla. Niiden pitäisi olla sen tyyppisiä, että jos olet terve, tervetuloa Suomeen ja jos olet sairas jää kotiin.” Suomeen tarvitaan nyt selkeitä rajoituksia hallitukselta, ja paljon nopeammalla tahdilla.