”Koronaan sairastuneiden ja kuolleiden suhteellinen määrä on Suomessa Euroopan parhaimpia”, kirjoitetaan Kalevassa 12.10.2020 julkaistussa uutisessa ”Suomi sel­viä­mäs­sä ko­ro­na­krii­sis­tä muita EU-mai­ta pa­rem­min – Yli 90 pro­sent­tia EU-mai­den kun­nis­ta arvioi tu­lo­jen­sa ro­mah­ta­van tänä vuonna”.  

Mielestäni uutinen käsittelee hyvin ja todentuntuisesti sitä, miten Suomi todella on selvinnyt tähän asti muita EU-maita paremmin ja vähemmällä tuskalla koronan aiheuttamista kriiseistä. Helposti voi kuulla valituksia siitä, miten kaikki on huonosti ja tilanteesta valitetaan vaikka kuinka paljon, mutta mielestäni ihmisten pitäisi osata nauttia siitä, miten asiat täällä Suomessa ovat kuitenkin melko hyvin ja arki on suhteellisen samanlaista kuin ennenkin verrattuna moniin muihin maihin.  

Jutussa tulee ilmi, miten Suomessa sairastuneiden ja kuolleiden määrä on selkeästi Euroopan parhaimpia, eli uhreja on Euroopan muihin maihin verrattuna melko vähän. Tuo kyseinen onnistuminen johtuu mielestäni siitä, että täällä Suomessa varauduttiin jo hyvissä ajoin ensimmäiseen aaltoon eikä tarttuneita ja kuolleita siitä syystä tullut aivan valtavia määriä. Esimerkiksi etäopetukset, runsaat käsienpesut ja vastaavat toimenpiteet otettiin käyttöön, kun tilanne ei ollut vielä päässyt kehittymään liian pahaksi. Mielestäni kyseinen ohjeistus oli erittäin hyvin suunniteltu taktiikka koronan hillitsemiseksi, joka voidaan havaita jo aivan konkreettisesti! 

 

https://www.kaleva.fi/suomi-selviamassa-koronakriisista-muita-eu-maita-p/2985072