Yhä useampi suomalainen on löytänyt koronan seurauksena kotimaan matkailun. Ilta-Sanomat (12.10.2020) kertoo, kuinka mökkejä vuokrataan ennätystahtia syyslomalla. Vuokramökkien kysyntä on jopa kaksinkertaistunut edellisvuosiin verrattuna. 

 

Mielestäni kotimaan matkailun suosion nouseminen on todella hyvä asia. Kotimaassamme on niin paljon kaikkea nähtävää, jota varten ei tarvitse matkustaa ulkomaille. Samalla matkustamisen aiheuttamat päästöt vähenevät, mikä edesauttaa ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Varsinkin lentämisen aiheuttamat päästöt ovat valtavan suuret. Tämän vuoksi lentokoneella lentäminen aiheuttaa monille suurta ahdistusta. Suomen rajojen sisällä matkustaminen ei kuitenkaan vaadi lentämistä, vaan paikasta toiseen pääsee kätevästi liikkumaan esimerkiksi henkilöautolla, linja-autolla tai junalla. 

 

Samalla kotimaanmatkailu on koronakriisin kannalta hyvä asia. Turvavälit muihin ihmisiin pystytään säilyttämään ja matkustaminen on mahdollista pelkästään oman seurueen kesken esimerkiksi vuokraamalla mökin. 

 

Kotimaan matkailussa on aiemminkin nähty potentiaalia, mutta sen markkinoiminen suomalaisille on välillä vaikeaa. Moni varmastikin valitsee mieluummin matkakohteekseen Pariisin Kuusamon sijaan. Tällä hetkellä matkustuskuumeessa oleville ei tosin ole kauheasti muita vaihtoehtoja tarjolla. Valitsemalla matkakohteen kotimaasta, suomalaiset tukevat samalla maansa taloutta ja hyvinvointia. Koronan vaikutuksesta varsinkin matkailualan yritykset ovat olleet ahdingossa. Kotimaan matkailu hyödyttää siis matkailualan yrityksiä ja suomalaisia sekä ilmastomuutoksen ja koronan hillitsemistä