https://yle.fi/uutiset/3-11571507

Uutisessa oltiin huolissaan koronan vaikutuksesta junaliikenteeseen. Junista puuttuu tällä hetkellä paljon tärkeitä asiakkaita koronan takia. Uutisessa mainittiin, että junat olisivat täynnä vain 20 %, ja paikkoja olisi vielä 80 % vapaina. Koronan sanotaan vaikuttaneen myös linja-autoliikenteeseen asiakkaiden vähenemisellä.  

Uutisessa kuitenkin kerrottiin VR:n kehittelemästä Ekstra-luokan lipusta, joka sisältää tyhjän viereisen paikan ja kasvomaskin. Uskon tämän edes hieman auttavan matkustajien pelkoon siitä, että junassa olisi liian ahdasta ja olisi suurempi mahdollisuus sairastua koronavirukseen. Tämä on keino vähentää mm. työntekijöiden lomauttamista.  

Joukkoliikenteen matkustajien vähäisestä määrästä aiheutuu taloudellisia ongelmia yrityksille ja työntekijöille. Hyvä puoli matkustajien vähäisyydessä on kuitenkin se, että ihmiset ottavat koronatilanteen vakavasti, eivätkä halua sitä levittää muille ja haluavat välttyä itse sen sairastamiselta. Julkisen liikenteen käyttöä ei kuitenkaan tulisi lopettaa koronaviruksen takia, koska ihmisillä on mahdollisuus kuitenkin ehkäistä koronaviruksen leviämistä käyttämällä kasvomaskia julkisissa ja pesemällä kätensä monta kertaa päivässä. Joukkoliikenne on kuitenkin ekologisempaa kuin se, että kaikki menisivät esim. töihin ja kouluun henkilöautolla, jossa olisi vain yksi matkustaja.