Uutinen kertoo siitä, miten ravintoloiden aukioloja rajoitetaan koronan vuoksi. Pandemia on otettava vakavasti ja on tehtävä vaikeitakin päätöksiä, jotta sairaus ei pääsisi leviämään liikaa. Ihmiset viettävät paljon aikaa ravintoloissa ja näin myös taudin leviäminen on mahdollista. Toisaalta ravintolat ovat jo kärsineet taloudellisesti, eivätkä niiden aukioloja rajoittavat ohjeistukset auta asiaa. Pääosin ravintolat ovat kuitenkin huolehtineet hyvin hygieniasta, ja kuten uutisessa sanotaankin, ei ole todisteita siitä, että tauti olisi levinnyt niiden kautta. Tosin on myös ihmisiä, jotka eivät noudata asetettuja rajoituksia ja näin mahdollisesti altistavat muut ihmiset taudille, ja samalla vaikeuttavat ravintoloiden ylläpitoa. Jos aukioloja rajoitetaan liikaa ravintolatyöntekijät eivät välttämättä saa tarvitsemiaan tuloja ja näin heidän oma taloutensakin kärsiiAukiolorajoitusten sijaan voitaisiin ohjeistaa ravintoloita tiukentamaan hygienia rajoituksiaan entisestään ja mahdollisesti vähentämään samanaikaisesti tiloissa olevien asiakkaiden määrää. Näin ravintolat voisivat olla auki, mutta samalla tartuntariski vähenisi